Algemene voorwaarden van Ruth Regelt Foto’s

 

  1. Geldigheid van deze voorwaarden

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle door Ruth Regelt Foto’s aangegane huurovereenkomsten. Voorwaarden van de wederpartij, hierna te noemen huurder, gelden niet, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Een opdracht van de huurder geldt als acceptatie van deze algemene voorwaarden van de verhuurder.

 

  1. Betalingsvoorwaarden

Particuliere klanten: De betaling zal per direct via de internet tool geschieden, tenzij anders overeengekomen is met de huurder.

Zakelijke klanten: Onder bepaalde voorwaarden mogen zakelijke klanten de facturatie op rekening betalen. De betaling zal 7 dagen voor event bijgeschreven zijn op de rekening van Ruth Regelt Foto’s. Indien dit niet het geval is houdt Ruth Regelt Foto’s de mogelijkheid om niet te leveren.

 

  1. Annulering van de huur

Bij annulering van de overeenkomst is de huurder het volgende aan Ruth Regelt Foto’s verschuldigd:

03.1 Tot 45 dagen vóór de overeengekomen datum van het evenement: 15% van het totale huurbedrag met een minimum bedrag van 150 euro.

03.2 Binnen een periode van 45 dagen tot 7 dagen voor de overeengekomen datum van hetevenement: 50% het totale huurbedrag.

03.3 Bij annulering vanaf de 7e dag voor aanvang evenement tot de dag vóór het evenement 85% van het totale huurbedrag.

03.4 Bij annulering op de dag van het evenement: Het volledige huurbedrag.

 

  1. Levering en installatie van het Ruth Regelt Foto’s photobooth

04.1 Levering en installatie van het Ruth Regelt Foto’s photobooth zal op de afgesproken huurdag en op de afgesproken locatie plaatsvinden tenzij anders overeengekomen is met de huurder.

04.2. De huurder is verantwoordelijk voor het op de hoogte stellen van de locatie van de komst en opbouw- en afbouwtijden van Ruth Regelt Foto’s.

04.3. Tijden voor op- en afbouw zijn doorgaans tussen 09:00-17:00 op maandag tot en met zaterdag.

Afbouw na een evenement, wordt de volgende dag gedaan. Indien dit, in overeenstemming met de locatie niet te regelen is en afbouw moet na 22:00 gebeuren kan Ruth Regelt Foto’s een nachttarief van € 75,- in rekening brengen voor de klant.

04.4. Indien nodig verwacht Ruth Regelt Foto’s assistentie van de huurder of locatie bij de installatie van de photobooth.

04.5. De Ruth Regelt Foto’s photobooth zal op de afgesproken huurperiode worden afgebouwd, tenzij anders overeengekomen is met de huurder. Wanneer Ruth Regelt Foto’s later af dient te bouwen geldt hiervoor toeslag, afhankelijk van de overeengekomen periode.

04.6. De huurder en de locatie zijn verantwoordelijk voor een geschikte locatie voor de photobooth en voor een volledig functionerend stroompunt (Europese stekker). De klant is verantwoordelijk voor een functionerend stroompunt. Ruth Regelt Foto’s is niet verantwoordelijk voor enige uitval van de photobooth door een niet correct functionerend stroompunt.

 

  1. Toegang op adres en locatie

05.1. Plaatsing en installatie van de photobooth is altijd op de begane grond, tenzij de photobooth met behulp van een lift naar de gewenste verdieping kan worden verplaatst. De huurder is verantwoordelijk voor het checken van de juiste afmetingen van de lift.

05.2. De photobooth dient altijd op een droge beschutte plaats met vlakke ondergrond te kunnen worden geïnstalleerd, de huurder is hiervoor verantwoordelijk. Wanneer de photobooth niet beschut en/of op een vlakke ondergrond geïnstalleerd kan worden op de locatie behoudt Ruth Regelt Foto’s

zich het recht de huurperiode niet in te laten gaan en zullen de kosten voor rekening van de huurder komen.

05.3. De (ingang van de) locatie dient bereikbaar te zijn voor een werkbus met eventuele aanhanger via een verharde of goed begaanbare weg.

05.4. De huurder is verantwoordelijk voor het verzorgen en/of reserveren van een parkeerplek ter behoeve van de bus en aanhanger van de Ruth Regelt Foto’s werknemer. Eventueel extra gemaakte parkeerkosten komen voor rekening van de huurder.

05.5. Ruth Regelt Foto’s is niet verantwoordelijk wanneer de photobooth niet op de gewenste locatie kan worden geplaatst als deze niet voldoet aan de installatie eisen welke vooraf gecommuniceerd zijn.

 

  1. Huurperiode

06.1. De afgesproken huurperiode is standaard een aaneengesloten periode van maximaal 24 uur, tenzij anders afgesproken en overeengekomen tussen de huurder en Ruth Regelt Foto’s.

06.2. De huurperiode gaat in op de afgesproken begintijd en zal eindigen op de afgesproken eindtijd.

06.3. Wanneer er door toedoen van de huurder of locatie niet op de afgesproken begintijd kan worden gestart zal de huurperiode toch eindigen op de vooraf overeengekomen eindtijd en zal er geen financiële compensatie plaatsvinden.

06.4. Wanneer de huurder de huurperiode ten tijde van het evenement wil verlengen kan dit telefonisch, schriftelijk of digitaal met een medewerker van Ruth Regelt Foto’s worden besproken en indien akkoord gegeven door de Ruth Regelt Foto’s medewerker daadwerkelijk verlengd worden.

 

  1. Overmacht

07.1. Ruth Regelt Foto’s zal er alles aan doen om op de locatie aan te komen. Indien er zich omstandigheden voordoen die buiten de macht van Ruth Regelt Foto’s liggen waardoor de locatie niet bereikt kan worden (bijvoorbeeld extreme weeromstandigheden of voertuigproblemen), zal Ruth Regelt Foto’s de huurder en/of locatie hier zo spoedig mogelijk over inlichten. Wanneer Ruth Regelt Foto’s de locatie niet kan bereiken door een van de bovenstaande redenen zal een volledige teruggave van het huurbedrag gedaan worden.

07.2. Wanneer Ruth Regelt Foto’s niet op de afgesproken tijd arriveert door omstandigheden als vertraging door file of voertuigproblemen zal Ruth Regelt Foto’s de overeengekomen eindtijd aanpassen om toch aan de afgesproken periode te komen. Wanneer dit niet mogelijk is zal de vertraagde tijd door Ruth Regelt Foto’s gecompenseerd worden in verhouding tot het aantal gehuurde uren.

 

  1. Beëindiging van de huur

08.1. Ruth Regelt Foto’s behoudt zich het recht de huurperiode van de photobooth voortijdig te beëindigen wanneer;

– Er dreigend gedrag voordoet tegen een of meer medewerkers van Ruth Regelt Foto’s of er zich een dreigende of onveilige situatie voordoet op het evenement of de locatie.

– Er misbruik gemaakt wordt van de photobooth of andere materialen die toebehoren aan Ruth Regelt Foto’s door aanwezigen op de locatie.

– Er materiaal van Ruth Regelt Foto’s wordt beschadigd of beschadigd dreigt te worden door toedoen van de huurder, gasten van de huurder of andere aanwezigen op de locatie op het evenement.

08.2. Indien er door Ruth Regelt Foto’s wordt overgegaan tot vroegtijdige beëindiging van de huur door een van de bovenstaande redenen of gebeurtenissen, zal het volledige factuurbedrag gewoon moeten worden voldaan door de huurder en zal Ruth Regelt Foto’s de resterende huurperiode niet compenseren.

N.B.

Ruth Regelt Foto’s zal er alles aan doen om samen met de huurder en/of locatie het voorval op te lossen voordat wordt overgegaan tot beëindiging van de huur.

 

  1. Verlies of schade

Bij elke vorm van verlies of schade aan de photobooth of ander geleverd materiaal van Ruth Regelt Foto’s, veroorzaakt door de huurder, gasten van de huurder of andere aanwezigen op de locatie of het evenement (met uitzondering van medewerkers van Ruth Regelt Foto’s) is de huurder verantwoordelijk en volledig aansprakelijk. De huurder is verantwoordelijk voor enig verlies van of schade aan de apparatuur van Ruth Regelt Foto’s veroorzaakt door diefstal, brand, overstroming of ongelukken vanaf het moment van opbouw tot het moment van afbouw door Ruth Regelt Foto’s Het volledige verliesbedrag of schadebedrag zal dan in zijn geheel verhaald worden op de huurder.

 

  1. Technische problemen en ondersteuning

10.1. Wanneer er zich technische problemen voordoen aan de photobooth heeft de huurder of locatie de mogelijkheid om telefonisch contact te zoeken met een medewerker van de storingsdienst van Ruth Regelt Foto’s.

10.2. Wanneer er zich technische problemen voordoen aan de photobooth waar de huurder en de locatie niet verantwoordelijk voor zijn geweest kan Ruth Regelt Foto’s de periode dat deze buiten gebruik is geweest vergoeden naar verhouding van de tijd dat deze buiten gebruik is geweest en het factuurbedrag. De voorwaarde voor een eventuele vergoeding is dat de huurder contact heeft opgenomen met de storingsdienst van Ruth Regelt Foto’s.

10.3 Wanneer de huur een fotografische printer bevat en voor welke reden afgedrukte foto’s niet kunnen worden verstrekt tijden de huurperiode of een gedeelte van de huurperiode, zal Ruth Regelt Foto’s achteraf alle foto’s afdrukken die vervolgens kosteloos zullen worden geleverd per post.

10.4 Wanneer de huur een fotografische printer bevat en voor welke reden afgedrukte foto’s niet kunnen worden verstrekt tijden de huurperiode of een gedeelte van de huurperiode ten tijden dat de overige functionaliteiten van het gehuurde object naar behoren werken, zal zoals bij punt 10.3 aangegeven alle foto’s kosteloos worden afgedrukt en verzonden naar de klant per post. Een eventuele maximale financiële vergoeding in deze situatie is 50% van het totaalbedrag en is altijd in overleg met Ruth Regelt Foto’s.

 

  1. Gebruik van de gemaakte foto’s en video’s

Huurder stemt ermee in dat Ruth Regelt Foto’s niet aansprakelijk kan worden gesteld voor enige publicatie door huurder en/of derden van gemaakt beeldmateriaal door huurder en/of derden op offline en/of online media. Ruth Regelt Foto’s zal echter gemaakt beeldmateriaal door huurder en/of derden niet offline en/of online publiceren zonder akkoord van huurder.

 

  1. Overige voorwaarden

Ruth Regelt Foto’s is niet verantwoordelijk voor enige gevolgschade of gemiste kansen op schending van deze overeenkomst. Indien enige bepaling van deze voorwaarden onwettig, nietig, of voor welke reden onafdwingbaar onder verbintenissenrecht, dan die bepaling, of een gedeelte daarvan, gescheiden van de rest van deze overeenkomst worden geacht, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen, of gedeelten daarvan. Dit vormt de volledige overeenkomst tussen de leverancier en de klant met betrekking tot het onderwerp hierin en mag niet gewijzigd worden behalve als schriftelijk overeengekomen door beide partijen. In het onwaarschijnlijke geval dat het niet mogelijk is, anders dan om redenen buiten de wil van Ruth Regelt Foto’s, een operationele photobooth voor ten minste 80% van de overeengekomen serviceperiode beschikbaar te stellen, stelt Ruth Regelt Foto’s aan de klant pro ratio berekend op basis van de totale kosten gemaakt gedurende de geldigheidsperiode van de overeengekomen service een restitutie uit. Als geen dienst wordt ontvangen, zal de maximale aansprakelijkheid van Ruth Regelt Foto’s zijn om de terugkeer van alle betalingen te ontvangen door de klant van het betreffende evenement. Ruth Regelt Foto’s is niet verantwoordelijk voor enige gevolgschade of gemiste kansen op schending van deze overeenkomst.